Moslimkinderen schrijven brieven aan Franse christenen

“Christenen in Frankrijk, de moslims houden van u!”

in Christelijk Nieuws

Na de Franse aanslagen van 13 november in Parijs schreef de christelijke nieuwsdienst Info Chrétienne een verzoenende brief aan de Franse Moslims. Franse moslimskinderen reageren hierop.

Kort na de aanslagen zette Info Chrétienne een brief aan alle Franse Moslims op internet. In deze brief, die door de directeur van deze christelijke nieuwsorganisatie en door de oprichter van Top Chrétien is ondertekend, staat dat zij aangedaan zijn door de aanslagen. Zij gaven aan dat zij niet alle Franse moslims op één hoop willen gooien. “Wij vergeten niet dat er ook onder de moslims slachtoffers van IS zijn. Wij ondersteunen hen die afstand van IS nemen.” De brief ging snel rond op internet: binnen 24 uur werd deze 30.000 keer gedeeld.

Reactie van moslimkinderen
De brief werd ook gelezen door Niora Samlani, een lerares islamitische ethiek. Op verschillende scholen waar zij lesgeeft liet zij de brief aan leerlingen lezen. De brief maakte indruk. De erkenning dat veel moslims niets met deze aanslagen te maken willen hebben en de boodschap van liefde en hoop raakte hen diep.

Veel leerlingen schreven een antwoordbrief aan Info Chrétien. Een van hen schreef blij te zijn dat Info Chrétien onderscheid maakt tussen de aanslagplegers en de mensen die het moslimgeloof aanhangen. “Bedankt voor uw tolerantie. Uw begrip verenigt ons in de strijd om IS te verslaan. Iedereen heeft recht op vrijheid, welk geloof hij ook aanhangt.”

Ook onder de indruk
De initiatiefnemers van de brief aan de Franse Moslims zijn op hun beurt onder de indruk van de brieven die zij ontvangen. Op hun site hebben zij een paar brieven gepubliceerd. Ook bedanken zij de lerares, die ervoor gezorgd heeft dat de leerlingen teruggeschreven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons