Kerken bundelen krachten tegen armoede

Diaconaal initiatief

in Christelijk Nieuws

Onder de titel ‘Betrokkenheid troef’ organiseert het Knooppunt Kerken en Armoede op vrijdagmiddag 22 januari 2016 in de Opstandingskerk in Houten een bijeenkomst waarop inspirerende diaconale initiatieven tegen armoede in Nederland centraal staan.

Deze bijeenkomst markeert ook de start van dit interkerkelijke Knooppunt. In dit samenwerkingsverband bundelen diverse kerken de krachten in een nieuwe landelijk ondersteuning van de vele plaatselijke kerkelijke activiteiten tegen armoede in Nederland.

Tijdens deze middag zullen twee inleiders kort maar krachtig neerzetten hoe zij de betekenis zien van de kerkelijke inzet tegen armoede in Nederland. Zeventig voorbeelden van plaatselijk werk zijn beschreven in de bundel ‘Betrokkenheid troef’. Het eerste exemplaar van dit boek wordt overhandigd aan twee lokale bestuurders. Vrijwilligers vanuit een drietal voorbeelden uit deze bundel vertellen vervolgens hun verhaal. Een paneldiscussie met mensen uit het landelijke en plaatselijke diaconaat sluit de bijeenkomst af. 

Armoede in Nederland wordt ook onder de aandacht gebracht in een nieuw EO programma. In het TV programma 'Arm in Nederland? Eigen schuld!' stuurt Dennis van der Geest vijf mensen met een zeer uitgesproken mening over armoede op ontdekkingsreis om te bepalen hoe armoede in Nederland eruit ziet. Is arm zijn het gevolg van een gemakzuchtige en/of foute keuze? En bestaat armoede wel echt in ons land? 

Arm in Nederland? Eigen schuld! 18 t/m 22 januari op NPO2 om 21:13 uur.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons