In je boekwinkel naar de kerk

PKN pioniert met kerkdienst tussen de boeken

in Christelijk Nieuws

Gisteren werd er een kerkdienst gehouden in de nieuwe boekwinkel Van der Meer in Noordwijk. PKN dominee Janneke Nijboer leidde de dienst, die door kerkgangers en niet-kerkgangers bezocht werd.

Omdat de winkel in de buurt van twee grote kerken in Noordwijk staat en twee Noordwijkse predikanten vaste klanten van de boekwinkel zijn, ontstond het idee om de winkel met een soort kerkdienst in te wijden. Ds. Janneke Nijboer was meteen enthousiast en werd bereid gevonden om de dienst te leiden. De boekhandel wilde de Bijbel als literair boek centraal laten stellen en begreep dat daarmee ook God binnenkwam.

De winkel was tijdens de dienst gewoon open. De bezoekers werden er daarom op gewezen dat de dienst, die een halfuur duurde, misschien wat rommelig zou kunnen zijn. Niemand had daar moeite mee. De dienst werd door ongeveer 100 mensen bezocht. Tijdens de dienst ging de verkoop gewoon door.

Dominee Nijboer preekte over Genesis 1 en had boekhandel gevraagd om zelf de Bijbellezing te verzorgen. In haar preek legde zij verschillende relaties tussen het Bijbelverhaal en de boekwinkel.

De reacties op de dienst waren enthousiast. De winkelier denkt er aan om dit initiatief van tijd tot tijd te herhalen. Pasen zou daar een geschikt moment voor kunnen zijn.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons