God houdt van seks

Nacht van de Theologie 2015 over Religie & Erotiek

in Geloven

Het prikkelende thema van de vijfde Nacht van de Theologie vraagt aandacht voor erotiek in de theologie en religie. Het thema is 'De naakte waarheid'. Ter gelegenheid van de Nacht van de Theologie verschijnt het essay God houdt van seks, waarin cultuurtheoloog Frank Bosman een hartstochtelijk pleidooi houdt voor de erotiek.

Bosman analyseert het christelijke Sexualpessimismus en de rol van het begrip ‘reinheid’ en komt tot de naakte kern van de Blijde Boodschap. De cultuurtheoloog ziet liefde, seks en erotiek als onconditionele zelfgave en als viering van het aan ons gegeven leven.

Theoloog des Vaderlands
Nieuw is dat dit jaar, naast de prijs voor de het beste theologische boek van afgelopen jaar, ook een Theoloog des Vaderlands gekozen zal worden. Deze wordt gekozen voor de periode van één jaar met als doel dat hij/zij in dat jaar optreedt als ambassadeur van de (academische) theologie in Nederland. De Theoloog des Vaderlands 2015 zal op de komende Nacht worden bekendgemaakt.

De Nacht van de Theologie vindt plaats op zaterdag 20 juni in De Rode Hoed te Amsterdam. De avond zal worden geleid door Frénk van der Linden en Annemiek Schrijver.

De Nacht van de Theologie werd in 2011 voor het eerst georganiseerd door verschillende partijen, zoals media, universiteiten, uitgeverijen, die actief zijn op het gebied van theologie, zingeving en samenleving. Vanaf 1 mei is meer informatie over de Nacht van de Theologie te vinden op www.nachtvandetheologie.nl.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons