Geëmotioneerde Obama quote Jezus

President in tranen bij pleidooi nieuwe plannen wapenbezit

in Christelijk Nieuws

Tijdens een toespraak heeft de Amerikaanse president Barack Obama vol emotie de woorden van Jezus uit Johannes 15:13 geciteerd. Obama hield een pleidooi voor zijn nieuwe plannen op het gebied van wapenbezit.

Obama verdedigde zijn regeringsplan voor strengere regels over wapenbezit. Daarbij liep voor hem de emotie hoog op. Toen hij sprak over een schietpartij op een basisschool veegde hij meerdere malen een traan van zijn gezicht.

"Elke keer als ik aan die vermoorde kinderen denk, word ik boos."
Barack Obama

Wapenbezit
Eerder op de dag werden de nieuwe richtlijnen voor de verkoop van vuurwapens gepresenteerd. Verkopers moeten voortaan een vergunning aanvragen voor hun handel en het wordt verplicht om grondiger achtergrondonderzoek te doen naar kopers. Jaarlijks komen in de VS ongeveer 30.000 mensen om het leven door wapengeweld.

Jezus
Obama verwees in zijn toespraak naar de 15-jarige Zaevion Dobson die afgelopen december werd vermoord terwijl hij drie meisjes beschermde tegen kogels. "Een heldendaad die veel groter is dan we zouden moeten verwachten van een 15-jarige." Vervolgens citeerde de president Jezus.

"Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden."
Johannes 15:13

Bron: Christian Today en ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons