Fred Omvlee vertrekt bij Mijn Kerk

"2016 is gekomen, ik vertrek"

in Christelijk Nieuws

MijnKerk.nl is een online kerk voor mensen die niet of nauwelijks (meer) naar de kerk gaan. Drie jaar geleden stond Omvlee aan de wieg van dit online initiatief.

Omvlee: "Drie jaar geleden begonnen we met een piepklein team met als doel mensen te inspireren via website en sociale media. Ik durf te zeggen dat we met een inmiddels groot team aan vrijwilligers veel bereikt hebben. Mijn ideaal was en is om lichtvoetige, gelovige inspiratie te bieden: troost en bemoediging. ‘Jij mag er zijn zoals je bent en God houdt van jou’: is mijn boodschap."

Omvlee wordt niet door een betaalde predikant opgevolgd. Op de website van Mijnkerk.nl schrijft men: 'Ook in deze nieuwe fase blijven enkele parttimers actief, vooral voor de coördinatie van de betrokken vrijwilligers. In de komende weken publiceren we daarvoor vacatures. Tegelijk zetten we in op een groeiende rol van vrijwilligers.'

Omvlee: "Na drie jaar is voor mij het moment gekomen om de fakkel door te geven. MijnKerk.nl is toe aan een volgende fase. Hoe dat er uit zal gaan zien, zal in de komende tijd blijken. Zolang zal ik actief blijven. Ik bedank jullie voor alle reacties, bezoekjes, meedenken, meeschrijven aan onze MijnKerk community. In 2016 gaat MijnKerk.nl een nieuwe fase in. Van een startende pioniersplek, naar een stevig initiatief dat de komende jaren verder mag groeien in de diepte en de breedte."

Hij sluit af met een wens: "Voor onze weg door 2016 wens ik dat de weg ons tegemoet zal komen, dat de wind steeds in onze rug zal zijn, dat zachte buien onze velden beregenen, en dat God tot ons weerzien ons zal bewaren in de palm van zijn hand."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons