'Evangelicals' VS vallen voor Donald Trump

"We gaan het christendom beschermen"

in Christelijk Nieuws

Tijdens een toespraak aan de Liberty University, een christelijke universiteit in het Amerikaanse Virginia, gaf Donald Trump aan het christendom te willen beschermen. “Het christendom wordt belegerd”, aldus de presidentskandidaat.

“We gaan het christendom beschermen. Ik hoef niet politiek correct te zijn,” zei Trump. Het bezoek van de presidentskandidaat aan de grootste christelijke universiteit ter wereld is onderdeel van zijn campagne om de steun te krijgen van evangelische christenen in Amerika. Vóór zijn toespraak bij de universiteit werd hij eerst geroemd door Jerry Falwell, hoofd van de Liberty University, meldt CNN. 

“Two Corinthians”
Tegenover ongeveer 10.000 mensen citeerde Trump op een merkwaardige manier een gedeelte uit 2 Korinthiërs 3:17: “Two Corinthians” noemde Trump het bijbelboek, in plaats van het gebruikelijke “Second Corinthians”, wat hem op gelach uit de zaal kwam te staan.

“Hell”
Het gebruik van het woord “hell” in de toespraak werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Trump verwees met dit woord naar de conflicten in het Midden Oosten: “We don’t know what the hell we're doing” en “We want to knock the hell out of ISIS”. Volgens de gedragscode van de universiteit mag er echter geen “obscene, godslasterlijke of beledigende taal” gebruikt worden.

Populair
Donald Trump blijft inmiddels onverminderd populair onder evangelische christenen in Amerika. In interviews met evangelische christenen vanuit het hele land komen volgens de New York Times steeds dezelfde kenmerken van Trump naar boven: dat zijn hart op de goede plek zit, dat zijn intenties voor het land puur zijn en dat Trump op dit moment de enige kandidaat is die het onrustige land weer heil kan brengen.

Conservatieve christenen
Onder conservatieve christenen is Mr. Cruz erg populair. Trump probeert ook deze conservatieve kiezers te overtuigen. Zo verzekerde hij CNN afgelopen zondag nog dat hij “hij een hechte relatie heeft met God”.

De reacties op alle toespraken en uitlatingen van Trump zijn wisselend. Sommigen noemen hem “gestoord” of “een wolf in schaapskleren”, terwijl anderen hun waardering uiten voor het feit dat hij “de waarheid vertelt”, “sterk in zijn schoenen staat” en “de wensen van het volk benoemt”.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons