Een glazen schoen als kerkgebouw

Taiwan opent opvallende kerk

in Christelijk Nieuws

Wat kun je doen om vrouwen naar de kerk te krijgen? In Taiwan weten ze het antwoord: een kerk in de vorm van een hakschoen.

De vorm van de kerk is volgens BBC geïnspireerd door een lokaal verhaal. In de jaren 60 zou een 24-jarige vrouw uit de regio aan de 'Blackfoot-ziekte' lijden. Haar beide benen werden geamputeerd en haar trouwerij werd afgeblazen. De rest van haar leven bleef ze ongetrouwd en bracht ze door in een kerk.
 
Romantiek
Het 16 meter hoge kerkgebouw bevat 320 glazen panelen en wordt op 8 februari geopend. In de schoen zullen geen reguliere kerkdiensten gehouden worden. De vorm van het kerkgebouw is met name bedoeld om vrouwelijke toeristen aan te trekken. Het gebouw wordt voornamelijk gezien als "een romantische plek voor trouwerijen en trouwfoto's."
 
Ook in de kerk wordt er geprobeerd om het vrouwen naar de zin te maken. Volgens de BBC zijn er in de kerk koekjes en taart te vinden. Ook staat er een romantische stoel waar stelletjes trouwfoto’s kunnen laten te maken. Bij welk kerkgenootschap de kerk hoort is niet bekend.
 
Aandacht
De kerk krijgt in ieder geval volop aandacht in de media. Ook op de sociale media posten veel mensen foto's met het gebouw op de achtergrond.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons