Christenen maken cartoon over Charlie Hebdo

God is niet op de vlucht, Hij vergeeft!

in Geloven

Een christelijke Franse website verspreidt een eigen variant op de spotprent van Charlie Hebdo. In de vormgeving van het Franse satirische weekblad reageren zij op de uitgave van woensdag, waarin wordt gesuggereerd dat God verantwoordelijk is voor de aanslagen.

Afgelopen woensdag verscheen er een nieuwe uitgave van Charlie Hebdo. Dat was een jaar na de bloedige aanslag op de redactie van dit blad. Op de cover van de nieuwe editie zette de redactie een cartoon van God die op de vlucht is. Met de woorden “De Moordenaar is nog altijd op de vlucht” houden zij Hem voor de aanslag en de moorden van vorig jaar verantwoordelijk. Reacties op deze cartoon konden dan ook niet uitblijven.

Info Chrétienne, een Franse site met christelijk nieuws, reageerde ook op deze spotprent en deed dat in de Charlie Hebdo-stijl. Zij brachten hun eigen poster uit, waarop het thema “vergeving” centraal staat. De woorden “Vader vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen”,  domineren hun uitgave.

Door de woorden van Jezus aan te halen, willen zij tegelijkertijd de christenvervolging onder de aandacht brengen, die al 2000 jaar gaande is. Volgens de makers van de website ontstaat er ook in Frankrijk steeds meer 'christenfobie'.

Inmiddels verklaarden verschillende andere Franse organisaties zich solidair met Info Chrétienne.

Bron:  Info Chrétienne

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons