Christelijk meisje vlucht voor IS en breekt door bij The Voice

“IS wilde mij ontvoeren en vermoorden”

in Christelijk Nieuws

Acht maanden geleden werden Mirna en haar christelijke familie gedwongen om Irak te verlaten. Islamitische Staat (IS) dreigde Mirna te ontvoeren.

"Nadat we in Libanon waren aangekomen vertelde mijn vader mij dat IS mij had willen ontvoeren en vermoorden. Vanaf dat moment kon ik niet meer slapen, ik durfde niet meer alleen te zijn” aldus Mirna. Haar vader vervolgt: "Iedereen kent de situatie in Irak, de problemen die er zijn met IS. Mensen worden op gruwelijke wijze afgeslacht, onze huizen worden geplunderd. Ze dreigden onze dochter te ontvoeren, dus toen zijn we hier naartoe gevlucht. We hebben alles achtergelaten, zelfs mijn baan bij de overheid.”

"Irak is meer dan oorlog"
Onlangs deed Mirna in Libanon mee aan de Arabische 'The Voice Kids'. Tijdens haar auditie zong Mirna het Irakese liefdeslied 'Yesterday in a Dream'. Ook het beroemde liedje van Frozen; 'Let it Go' droeg ze voor. Alle juryleden draaiden hun stoel om voor Mirna. De video van haar auditie is inmiddels meer dan 12 miljoen keer bekeken op Youtube. 

"Door The Voice kan ik nu zingen voor de hele wereld. Irak is meer dan alleen oorlog, er komen ook mooie dingen vandaan, zoals prachtige klanken" aldus Mirna.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons