Candle: de christelijke Blendle

Nieuwe online dienst biedt onbeperkt artikelen aan

in Mediatips

Candle is een nieuwe online dienst die je voorziet van de verschillende artikelen uit 25 christelijke bladen. Voor een klein bedrag per maand kan je sinds 1 januari elke maand ruim 70 beste artikelen uit de christelijke journalistiek lezen.

De vergelijking met Blendle is snel gemaakt. Ook bij die dienst betaal je alleen voor de artikelen die je interesseren en hoef je niet het hele blad (of de hele krant) er om heen te kopen. 

Initatiefnemers Wijnand en Lennard Voogdt hebben Candle verzonnen om iets te doen aan het teruglopende ledenaantal van christelijke bladen. Het werd tijd om deze verhalen 'in een eigentijdse vorm te presenteren', om zo de bladen toch overeind te houden.

Wijnand Voogdt, projectleider van Candle: “Met Candle hopen we iets goed te doen voor de lezer én voor de uitgever. De lezer krijgt artikelen uit allerlei bladen, die prettig leesbaar zijn op elk online apparaat, voor een behapbare prijs. Dat is een vorm die past bij deze tijd. Voor de uitgevers is Candle een kans om veel mensen te laten zien hoe goed hun blad eigenlijk is en tegelijkertijd een extra inkomstenstroom op te bouwen.”

De eerste twee maanden van 2016 lees je Candle helemaal gratis. En abonnees van de EO Visie lezen de artikelen op Candle zelfs in heel 2016 gratis.

Voogdt: "Candle een handige korte naam waarmee we ook nog eens naar het buitenland kunnen. En bovendien: de betekenis van deze naam past als een jas. Een kaars is een christelijk symbool en was eeuwenlang het leeslampje van nu. Bijna alle christelijke bladen zijn inmiddels ingestapt. Benieuwd naar en vol verwachting over hoe de kaars gaat branden dit jaar…"

Het eerste doel is nu om Candle in de huidige opzet succesvol te maken. De hoop is om in enkele jaren naar ten minste 10.000 leden toe te groeien. Bij voldoende succes zullen de makers onderzoeken of het mogelijk is om ook andere christelijke content onder te brengen in Candle. Denk bijvoorbeeld aan boeken, muziek, films en onderwijs.  

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons