Bioscoopfilm tegen mensenhandel

Filmmakers willen kerken en scholen toerusten

in Mediatips

Op 22 januari werd de film “Caged no more” in de Amerikaanse bioscopen uitgebracht. De makers van deze film willen hiermee een bijdrage leveren aan de bestrijding van mensenhandel.

In deze film gaat het over de zoektocht naar twee zusjes, die door hun vader ontvoerd zijn. De vader verkocht de meisjes om zijn drugsschulden af te lossen. Aggie Prejean, die als een grootmoeder voor de twee zusjes is, hoort van hun stervende moeder dat de twee meisjes in groot gevaar verkeren. Aggie weet niet hoe ze het aan moet pakken en bidt tot God. Ze schakelt de oom van de ontvoerde meisjes in. De rijke oom staat als lokale weldoener bekend. De zoon van die oom heeft bij de special forces gediend en wordt ook bij de zoektocht betrokken. Het spoor leidt naar Griekenland, waar Elle and Skye vastgehouden worden. De film is op werkelijke verhalen gebaseerd.

Kerken
Lisa Arnold, regisseur en producent van de film, is tevreden: "Het medium film helpt om het verhaal van mensenhandel op een unieke manier te delen. Caged no more is zowel onderhoudend en leerzaam." Met deze film willen de makers de waakzaamheid voor mensenhandel vergroten. Het is hun bedoeling om ouders, scholen en kerken te leren signalen van mensenhandel te herkennen. Doordat de kerk van Aggie ook in de film een rol vervult, kan de handreiking naar kerken als een logisch vervolg gezien worden.

Bekijk de trailer van de film

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons