Biografische film over Maria Magdalena in de maak

Film geeft 'authentiek en menselijk beeld'

in Geloven

Er komt een biografische film over Maria Magdalena, de vrouw die in de evangeliën meermaals genoemd wordt als een van de vrouwelijke volgelingen van Jezus. De film is van de makers van The King’s Speech, de veelbekroonde film over de stotterende Britse koning George VI.

Sinds de middeleeuwen heeft ze de reputatie van een prostituee gekregen, alhoewel nergens in de Bijbel hier bewijs voor is, schrijft Martijn Joosse op geloofinboeken.nl  Ook uit de middeleeuwen stamt het verhaal dat ze na Jezus’ dood naar Frankrijk zou zijn gegaan en daar een kind ter wereld zou hebben gebracht van wie uiteindelijk een lijn van Franse koningen zou afstammen. Maria Magdalena wordt in totaal twaalf keer genoemd in de vier evangeliën. Ze was onder meer getuige van de kruisiging en opstanding van Jezus.

De film, die in 2017 uit zal komen, wil een ‘authentiek en menselijk’ beeld geven van deze volgens de makers vaak ‘onbegrepen’ vrouw. “Maria Magdalena is een sterk personage, uniek in haar tijd, en haar verhaal geeft kijkers de kans de culturele onrust, menselijke emoties en het toegewijde geloof te ervaren dat aan de basis staat van zoveel in onze moderne geschiedenis.”

Bron: Geloofinboeken.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons