Ark naar Rio de Janeiro

''Ik wil de hele wereld vertellen van Zijn grootheid''

in Geloven

Na ruim drie jaar vertrekt de Ark uit Dordrecht. Als er genoeg geld binnen wordt gehaald, zet de boot koers naar Rio de Janeiro, Brazilië. Om het evangelie te verspreiden tijdens de Olympische Spelen.

Meer dan één miljoen euro is er nodig om de Ark op gemotoriseerde pontons naar Brazilië te vervoeren. Want hoewel het vaartuig naar bijbels voorschrift is gebouwd, is het gevaarte officieel niet zeewaardig.

Geen twijfel
Op de website wordt opgeroepen om te doneren aan de Ark van Noach om dit kostbare project mogelijk te maken. ''Ik wil de hele wereld vertellen van Zijn grootheid. En liefst een beetje spectaculair. De hele wereld kijkt straks naar Rio de Janeiro. Dan moet de ark daar ook zijn'', aldus Johan Huibers vandaag in het AD. 
Gezien de gulheid van de christelijke achterban is Huibers er van overtuigd dat het gaat lukken om het benodigde geld binnen te krijgen. "Er is bij ons totaal geen twijfel. Dit gaat lukken."

Trouwlocatie
Johan Huibers bouwt in 2008 de bijbelse Ark na op 'ware grootte': 119 meter lang, 29 breed en 23 hoog. In 2005 bouwde Huibers al een kleinere ark. De Ark is een toeristische attractie, er komen duizenden bezoekers op af. Niet alleen om te kijken: ook als trouwlocatie is de Ark populair.

Ligplaats
De vergunning van de ligplaats verloopt aan het einde van januari. Tijd om naar een nieuwe bestemming voor de Ark te kijken. Johan Huibers, de maker van de Ark, wil het evangelie verspreiden en andere mensen de gelegenheid geven de Ark te bezoeken.

Bron: www.arkvannoach.com / AD
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons