Andries Knevel zoekt de Paus

Paus Franciscus centraal in nieuw EO-programma

Paus Franciscus ontpopt zich meer en meer als een paus met een missie. Hij haalt de bezem door het Vaticaan, rekent keihard af met corruptie en zelfverrijking en strijdt vol overgave tegen armoede en onrecht. In een nieuw EO-programma gaat Andries Knevel op zoek naar zijn geheim. Wie is deze paus en wat bezielt hem?

In de vierdelige serie bezoekt Knevel binnen- en buitenland om meer over deze vooruitstrevende paus te weten te komen. Franciscus’ mededogen met de zwakkeren en zijn pleidooi voor vrede en verzoening maken van hem een wereldleider die gerespecteerd wordt door vriend en vijand. Slaagt hij in zijn missie van van deze wereld een betere plek te maken?

Het programma komt voort uit Knevels fascinatie voor paus Franciscus, die in 2013 Benedictus XVI opvolgde. Het programma is vanaf 9 augustus te zien op NPO 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons