Agent schrijft geen bon maar bidt

"Ik dacht: deze man heeft gebed nodig."

in Geloven

Een vrachtwagenchauffeur in Indiana (Verenigde Staten) werd na een snelheidsovertreding niet op de bon geslingerd, er werd voor hem gebeden.

Toen politieagent Todd Durnil de bestuurder aanhield, kwam de overtreder volgens Todd 'verontrust en boos' over. Vrachtwagenchauffeur Rodney Gibson was van slag omdat hij net het bericht kreeg dat de borstkanker van zijn dochter was uitgezaaid. Hij realiseerde zich niet dat hij te hard reed op een drukke snelweg.

Agent Todd vertelt aan ABC News: "Ik dacht: deze man heeft gebed nodig. Ik nam mij voor om thuis met mijn familie en kerk voor Rodney te bidden. Ik dacht ook: ik ga hem niet bekeuren, hij heeft nu al genoeg aan z’n hoofd."

Todd vroeg vervolgens of hij nog wat voor Rodney kon doen. De bestuurder verraste de agent met de vraag "weet u hoe je moet bidden?" Todd: "Ik dacht bij mezelf: eerst neem ik mij voor om voor hem te bidden, en nu vraagt hij het aan mij. De Heer heeft ons samengebracht met een reden."

De twee hebben daarna met tranen in hun ogen gebeden. De volgende dag heeft Rodney het politiebureau gebeld op om Todd te bedanken.

Bron: ABC News 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons