Actie voeren voor religieuze minderheden

Petities in verschillende landen

in Christelijk Nieuws

De christelijke mensenrechten-organisatie Christian Solidarity International (CSI) voert in verschillende landen actie. Zij willen in het buitenlandbeleid een hogere prioriteit als het gaat om de bescherming van religieuze minderheden.

Vooral in het Midden-Oosten worden christenen aan ernstige gevaren blootgesteld. Midden-Oosten verantwoordelijke bij de CSI John Eibner: "Er is weinig tijd. Binnen één generatie kunnen christenen in het Midden-Oosten verdwijnen. Wanneer de situatie niet verandert, bestaat het christendom binnen vijf jaar niet meer in Syrië en Irak!"

Zwitserland
In Zwitserland ondertekenden al 41.646 mensen de petitie van de CSI. Hierin wordt de Minister van Buitenlandse Zaken gevraagd om vier aanbevelingen over te nemen. De ondertekenaars vragen hun regering om bij overheden in het Midden-Oosten het belang van godsdienstige vrijheid te onderstrepen. Ook wordt de Zwitserse overheid gevraagd aanvallen tegen religieuze minderheden openlijk te verwerpen. Verder vragen ze om de subsidies aan organisaties die op godsdienstige gronden discrimineren te stoppen en om in VN-verband actie te ondernemen tegen religieuze genocide.
De petitie werd ook door verschillende Kamerleden ondertekend en is vorige maand aan Didier Burkhalter aangeboden.

Frankrijk
In Frankrijk kan men ook een petitie ondertekenen. De Franse overheid wordt door de ondertekenaars gevraagd 'beveiligde gebieden te creëren waar christenen en andere religieuze minderheden kunnen wonen die in eigen land gevaar lopen'. Ook vragen zij van hun regering om de financiering van terroristische groepen te stoppen.

USA
In de Verenigde Staten wordt eveneens actie gevoerd. Hier wil de CSI ook Barack Obama oproepen om in het buitenlandse beleid meer prioriteit te geven aan het voortbestaan van de christenen, Yezidi's en andere religieuze minderheden in het Midden-Oosten.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons