Youth for Christ lanceert programma rond vluchtelingen

"Born to Run laat tieners ervaren hoe het is om geen thuis te hebben"

in Christelijk Nieuws

Jongerenorganisatie Youth for Christ lanceert een gratis themaprogramma over vluchtelingen. Born to Run laat tieners ervaren hoe het is om geen thuis te hebben. Aan de hand van filmpjes, spellen, voorwerpen en gesprekken verplaatsen tieners zich in het leven van een vluchteling.

"De maatschappelijke discussie over vluchtelingen houdt de gemoederen in Nederland flink bezig", zegt Ruud Bouman, teamleider Kerk/LifeSpots bij Youth for Christ. "Ook jongeren merken dat. Het levert allerlei vragen en meningen op. De decembermaand is een uitgelezen moment om daar bewust bij stil te staan. Wat zou jij doen als alles kwijt bent en vlucht voor je leven? Vanuit ons geloof willen wij voor de vreemdeling zorgen. Met Born to Run dagen we jeugdleiders en tieners uit om actief iets te betekenen voor vluchtelingen."

Op lokaal niveau zijn jongerenwerkers en vrijwilligers van Youth for Christ al bezig met activiteiten rond en met vluchtelingen. Zo hebben jongeren in Delft welkomstpakketjes gemaakt voor vluchtelingen die net een woning toegewezen hebben gekregen. In Den Haag helpen twee jonge vluchtelingen mee bij de sportactiviteiten. The Mall Gorinchem biedt een taalcoachingsproject voor jongeren en volwassenen en is betrokken bij een NT-klas (Nederlands als Tweede Taal) voor vluchtelingen op het vmbo. 

Er zijn ook plannen om in 2016 met Nederlandse jongeren naar Italië te gaan en in samenwerking met Youth for Christ Italië vluchtelingen te ondersteunen. Born to Run geeft jeugdleiders praktische handvatten om met tieners een gezamenlijke activiteit voor jonge vluchtelingen te organiseren. Bouman: "Zo'n activiteit is niet alleen van betekenis voor anderen, je groeit ook naar elkaar als groep." 

Born to Run is onderdeel van de SOLID-programmalijn van Youth for Christ. Download het hier.

Bron: Youth for Christ

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons