Wereldkampioen boksen: 'God schonk mij de zege'

Tyson Fury geeft getuigenis

in Christelijk Nieuws

De Brit Tyson Fury uit Manchester mag zichzelf sinds kort de nieuwe wereldkampioen zwaargewicht boksen noemen. Na zijn overwinning op Wladimir Klitschko dankte hij God uitgebreid. “Ongelooflijk. Dit was mijn avond. God heeft mij deze zege geschonken'', jubelde Fury. “God is mijn Verlosser, mijn Rots en mijn Redder”, zei hij tijdens een live tv uitzending die door bijna negen miljoen kijkers werd bekeken.

De 27-jarige katholiek is getrouwd en vader van twee kinderen. In een eerder interview zei hij: “Het is erg belangrijk dat je relatie met God goed is. Ik hoop dat ik straks naar de hemel ga, dat is het belangrijkste doel”. De bokser is er volgens zijn eigen woorden vast van overtuigd dat er een leven na de dood is. Fury citeerde uit de bijbel. "Het brengt niets alles te bezitten en daarbij je ziel te verliezen". Omdat volgens hem alles in Gods hand ligt was hij met overtuiging het gevecht met Klitschko aangegaan. 

Vóór de wedstrijd al gaf Fury zijn getuigenis. Zijn oom is priester en daardoor was God altijd al aanwezig in zijn familie. Zijn geloof in God is pas de laatste jaren echt levend geworden. “Je kan hier op aarde leven en genieten van alles wat deze wereld te bieden heeft. Maar als je alleen dat doet, dan dan word je ongelukkig. Het maakt niet uit of je rijk bent, waar je naartoe gaat, welke auto je rijdt, of in wat voor huis je woont. Je zal nooit tevreden zijn, omdat je altijd meer wil. En dan hou je altijd het gevoel dat je iets mist." 

Maar hoe kan hij zijn geloof rijmen met een baan waarin hij mensen verwondt? Fury is hier duidelijk over: "Ik moet voor mijn vrouw en kinderen zorgen. En als ik daarvoor een ander moet doden in de ring, dan is dat wat ik moet doen. God heeft me immers dit talent gegeven!”

Bron: Catholic Herald/Uitdaging.nl

Tyson Fury | Bron: RTL HD

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons