Volg Jezus in deze game

Speel met 'Guardians of Ancora' de Bijbel door

in Mediatips

Vroeger vermaakte je kind zich nog met lees- en stripboeken. Nu spelen ze via apps de allernieuwste spelletjes. Hoe leuk zou het zijn om de bijbel in spelvorm te doorlopen? Kinderen kunnen in 'Guardians of Ancora' gamen op een smartphone of tablet in de context van bijbelse verhalen.

Sommige spelletjes zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Als tegenhanger van deze gewelddadige spelletjes is er een christelijk spel op de markt: Guardians Of Ancora. Het spel is gemaakt door de Britse Bijbelbond voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Volg Hem!
Guardians of Ancora is een spel dat je alleen speelt. In het spel ben je een klein jongetje of meisje dat heel graag alle verhalen van Jezus wil volgen. Via grotten en daken volg je Hem. De verhalen zijn zijn gebaseerd op de Bijbel. Het spel begint met missie 1: Jesus the Fisher. In dit verhaal gaat Jezus met Petrus en Andreas het meer op, op zoek naar vis. Hoewel ze niet geloven dat er vis te halen valt, zitten de netten uiteindelijk vol met vis. 

Door de Bijbel
Nadat je missie 1 hebt gespeeld kom je in het hoofdmenu van het spel. Er zijn veel mogelijkheden om verder te spelen. Bijvoorbeeld: de bijbelteksten lezen die je wint na elke missie, of de opdrachten spelen over de verhalen die je hebt vrijgespeeld. Maar er zijn ook persoonlijke opdrachten om te kijken op welk personage je lijkt. Verder is er een optie om te tekenen en schrijven over de Bijbel. Dit kan je delen met anderen die Guardians of Ancora spelen. Tussen het laden van het spel door verschijnen er inspirerende bijbelteksten.

Op je telefoon
De controls van het spel zijn prima en erg simpel. Je hebt in de missies alleen een links-, rechts- en springknop. Het spel ziet er goed uit en je kan zien dat er vele uren aan is gewerkt.
Het spel is lastig om te spelen als je een oudere telefoon of tablet hebt. Het spel speelt dan een beetje schokkerig. Op een nieuwe telefoon of tablet moet het geen probleem zijn. 

Engelstalig
Al met al is het een leuke, nieuwe manier om in contact te komen met het christelijk geloof. Zo kan je samen met je kind de Bijbel op een visuele manier doorlopen. Weer eens een hele andere ervaring dan het lezen uit de kinderbijbel.
Een nadeel van het spel is dat het Engelstalig is - best lastig voor jonge kinderen. Wel een goede aanleiding om als ouder met je kind mee te kijken bij het gamen en teksten te vertalen.

Auteur: Michael van Zalinge

Download gratis voor Android of iOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons