Vluchtelingen brengen kerstlied uit

‘We are More’ verwoordt persoonlijke vluchtverhalen

in Christelijk Nieuws

Vijf vluchtelingen die in Nederland een veilig thuis vonden, vormen eenmalig het muzikale collectief ‘Onze vluchtelingen’. Samen met EO-presentator Renze Klamer brengen ze op 7 december een single uit die hun persoonlijke vluchtverhalen muzikaal verwoordt: ‘We are More’.

Drijvende kracht achter het muzikale project is Renze Klamer, die zelf ook graag musiceert. Hij vindt dat het tijd is om een positief geluid te laten horen over vluchtelingen. Daarmee doelt hij op miljoenen mensen wereldwijd die dagelijkse moeten vluchten voor hun leven. “En als je dan veilig bent aangekomen in bijvoorbeeld Nederland, dan loop je aan tegen de heersende negatieve beeldvorming. Dat je een gewiekste gelukszoeker bent of een gevaarlijke extremist,” zegt Klamer.

Hoopvolle boodschap voor kerst
Voor de EO portretteerde Renze Klamer het indrukwekkende vluchtvluchtverhaal van vijf vluchtelingen die elkaar vinden in de muziek. Om niet alleen terug te blikken, maar ook vooruit te kijken, ontstond het idee om samen een nummer te maken. Klamer: “Deze mensen kwamen niet met lege handen naar ons land toe. Ze namen hun talenten en liefde voor muziek met zich mee.”

Kerstlied
Het kerstlied is vanaf maandag 7 december gratis te downloaden op www.onzevluchtelingen.nl. De single verschijnt ook op Spotify en iTunes. “Het zou te gek zijn als zo veel mogelijk mensen iets meekrijgen van ‘We are More’. Het is echt een hoopvol nummer, helemaal zoals je verwacht van een kerstplaat” aldus Renze Klamer. De single van Onze Vluchtelingen gaat over hun toekomstdromen en de hoop op minder verdeeldheid onder mensen wereldwijd.

One love, one love. Only love can save us.
Always look up. There’s a future for us.

We don’t have much, but what we got is priceless.

Sharing the lives we lead.

We are more than the color of our skin.
Cause we all have a melody within.

There’s a bigger song to sing.

Bigger than the world we’re living in. The melody within.

Meer informatie over dit project en de persoonlijke verhalen van de vluchtelingen zijn hier te lezen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons