The Passion naar de VS

Amerikaanse editie The Passion in New Orleans

in Mediatips

De eerste Amerikaanse versie van The Passion is op 20 maart in New Orleans. Fox zendt het twee uur durende Bijbelse spektakel live uit in Amerika.

EO-directeur Arjan Lock wil de Amerikaanse editie ook in Nederland uitzenden, in de dagen na de Nederlandse Passion die de EO en KRO in Amersfoort organiseren.

De Nederlandse producent Jacco Doornbos van Eye2Eye Media en regisseur David Grifhorst zijn nauw bij de Amerikaanse productie betrokken. Acteur Tyler Perry neemt de rol van verteller op zich. Fox gaat nog op zoek naar vertolkers voor de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas en Pontius Pilatus.

Lock: "We hebben jarenlang aan het concept gewerkt. Het is belangrijk dat het lijdensverhaal ook in Amerika op een moderne manier wordt verteld, zo bereiken we een miljoenenpubliek. De interesse van grote Amerikaanse zenders was er altijd al. Met Fox zijn we na veel uitleg tot een overeenkomst gekomen. Het is spannend of het aanslaat, maar de Amerikanen houden in hun cultuur van evenementen en mooie verhalen vertellen."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons