Prins Charles: "Impact christenvervolging is hartverscheurend"

Britse troonopvolger roept op tot 'gebed en reflectie'

in Christelijk Nieuws

“De impact die al het onbespreekbare geweld en wreedheden hebben gehad op persoonlijke levens is absoluut hartverscheurend,” stelt Prins Charles over vervolgde christenen in het Midden-Oosten. De Britse troonopvolger vraagt opnieuw aandacht voor de mishandeling en vervolging van christenen.

De prins sprak vorige week tijdens een Adventsreceptie van de aartsbisschop van Westminster, kardinaal Vincent Nichols met onder meer met Syrische katholieken en leden van de Chaldeeuws katholieke Kerk van Irak. Dit meldt het Katholiek Nieuwsblad.

Wreedheden
In zijn toespraak wees prins Charles erop dat christelijke gemeenschappen in verschillende delen van het Midden-Oosten het bewuste doelwit zijn van islamitische militanten “die gemeenschappen willen verdelen die eeuwenlang naast elkaar hebben bestaan”. “De impact die al dit onbespreekbare geweld en deze wreedheden hebben gehad op persoonlijke levens is absoluut hartverscheurend.”

Erfgoed
Prins Charles ziet het als grootste uitdaging ervoor te zorgen “dat het spirituele en culturele erfgoed van het christendom in het Midden-Oosten bewaard blijft voor toekomstige generaties”. Daarnaast moet volgens hem alles worden gedaan om “praktische ondersteuning te geven aan hen die vervolgd worden”.

De Prins van Wales vraagt om 'gebed voor' en 'reflectie op' de christenvervolging in het Midden-Oosten. “Want ondanks wat de gehersenspoelde militanten mensen willen doen geloven, is het christendom geen ‘uitheemse’ religie.” Het christelijk geloof, zei de prins, is al tweeduizend jaar deel van het Midden-Oosten: “Het christendom is verre van een ‘westerse’ religie, het christendom werd geboren in – en gevormd door – het Oosten!”

Lees verder op Katholiek Nieuwsblad

Zie ook:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons