Priester geschorst om hoverboard in kerk

Filipijns bisdom zet rem op frivoliteiten

in Christelijk Nieuws

Een Filipijnse priester die tijdens de kerstnachtdienst op een hoverboard zingend door de gangpaden reed, is door zijn bisdom vermaand en op non-actief gezet. Volgens het bisdom wordt de eerbied van heilige eredienst aangetast door dit gedrag van de priester.

"Het was verkeerd", zegt het bisdom van San Pablo op Facebook over de zingende priester op een hoverboard tijdens de kerstnachtdienst van 24 december. De priester raakte in opspraak nadat een video van de dienst op internet razend populair werd. 
Een hoverboard is een soort skateboard dat zelf rijdt op een accu en lijkt op een 'Segway' met kleinere wielen. 

Frivoliteiten
"De eucharistie verdient de hoogste respect en eerbied. Het is de herdenking van het offer van de Heer. Het is de bron en de kern van het christelijke leven," zo stelde het bisdom in een verklaring. Omdat de mis de hoogste vorm van aanbidding is, vinden de kerkelijke leiders dat het niet past dat een voorganger de aandacht op zichzelf vestigt met allerlei frivoliteiten. Volgens de verklaring beging de priester zijn 'misstap' vlak voor de slotzegen, waarbij hij - als wijze van groet aan zijn parochianen - rijdend op een hoverboard een kerstlied zong in de gangpaden van de kerk.

Excuses
Volgens het bisdom heeft priester erkend dat het geen goede zet van hem was. "De priester beschouwt dit als een 'wake-up call'; hij erkent dat zijn actie niet goed was en heeft beloofd dat het nooit meer zal gebeuren." De priester is met vakantie gestuurd en krijgt de "tijd om te reflecteren op dit gebeuren. Hij wil graag zijn excuses aanbieden voor wat er is gebeurd."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons