Persoonlijke kerstwens bekende christenen

Adieu 2015 | Terugkijken en vooruitzien

in Geloven

Ze hebben een openhartig oudejaarsgesprek met gespreksleider Tijs over liefde, kinderen, schepping & evolutie, vluchtelingen, de paus en nog veel meer. Na afloop van het gesprek spreken de vijf voor de camera allemaal een korte, persoonlijke kerstwens uit; deze opname is hier te bekijken.

Onder het motto ‘Adieu 2015’ ontvangt Tijs van den Brink vijf gasten aan de Adieu 2015-tafel. In het dubbeldikke kerstnummer van Visie is dit oudejaarsgesprek terug te lezen.

Laat je verrassen door de kerstwensen van de gasten.

Kerstwensen 2015

De gasten:

  • Dichter en taalacrobaat Rikkert Zuiderveld, heeft in september samen met zijn vrouw Elly hun 50e album uitbracht: ‘In het voorbijgaan’.
  • Politicus Gert-Jan Segers, is op 10 november gekozen als de nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie.
  • Bisschop Gerard de Korte, verbonden aan het bisdom Groningen-Leeuwarden, is in juni verkozen tot Theoloog des Vaderlands.
  • Auteur Corien Oranje, schreef samen met hoogleraar Cees Dekker een spraakmakende kinderboek over schepping en evolutie.
  • Annerieke Berg, is veelvuldig in het nieuws geweest als directeur van de dit jaar opgerichte Stichting Bootvluchteling.

In Visie is het oudejaarsgesprek terug te lezen en dinsdag 22 december zijn bovengenoemde gasten te horen in EO Door de Week om 20.00 uur, NPO Radio 5.

Annerieke Berg

"Inmiddels zijn er 450 vrijwilligers aan het werk op de Griekse eilanden, vooral Nederlanders."

Bisschop de Korte

 

"We leven in spannende, verwarrende tijden. Het zijn niet alleen twee groepen in de samenleving, je hebt zelf ook vaak twee zielen in je borst.”

Corien Oranje

 

"...ik vond het belangrijk dat ook jongere kinderen al iets aangereikt krijgen waardoor ze zien dat wetenschap niet gevaarlijk is, dat je er als gelovige onbevangen mee bezig kunt zijn, dat je daarin ook Gods grootheid kunt zien.”

Rikkert Zuiderveld

 

 

"Ik word liever doodgeschoten met een kalasjnikov dan dat ik ooit in angst ga leven.”

Gert-Jan Segers

 

"Ik ben er heilig van overtuigd dat als die ene persoon tegenover je staat, kletsnat en hulpbehoevend, je maar één ding staat te doen: helpen – bij alle vragen die je kunt hebben.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons