Opwekking in gebarentaal

"Ik voel de Heilige Geest als ik tolk in de kerk"

in Mediatips

Kan een dove muziek ervaren? Wel als het aan doventolk Ellen Both ligt. Zij vertolkt in kerkdiensten namelijk niet alleen de preek, maar ook de zangdienst.

Ellens fascinatie voor doven begint als ze als op negenjarige leeftijd een doof buurmeisje krijgt. Later, tijdens haar studie sociaal pedagogisch werk, loopt ze stage op een dovenschool. Toch is het pas na een bijzondere ervaring dat ze besluit een opleiding voor doventolk te volgen. 

Bij een christelijke conferentie ervaart ze dat God haar handen vastpakt en zegt: "Ik wil jouw handen gebruiken." Dat ziet ze als een bevestiging om deze opleiding te gaan doen. Nu werkt ze als tolk op veel verschillende plekken, maar het vertolken van kerkdiensten is wat ze het liefst doet. "Dan voel ik de Heilige Geest door mij heen werken", zegt ze vol passie.

Interview Doventolk Ellen Both

Daarnaast zet Ellen sinds kort vertolkingen van christelijke liedjes op YouTube. Dit was een grote stap voor haar. "Je moet je overgeven aan de muziek, je moet de muziek echt voelen, binnen laten komen, om het uit te kunnen beelden."

Ook veel horende mensen bekijken die filmpjes en worden geraakt doordat ze de liederen uitgebeeld zien.

Opwekking 585 in gebarentaal

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons