Oprah Winfrey maakt serie over geloof

Belief: 7-delige serie over geloof, liefde en toewijding

in Geloven

In de nieuwe 7-delige serie Belief gaat Oprah Winfrey op zoek naar de verschillende vormen van geloof op aarde en de mensen die hier hun kracht uit halen of juist mee worstelen.

Het gaat hierbij niet alleen om de traditionele geloven, maar ook om persoonlijke geloofsopvattingen en eeuwenoude natuurreligies.

Van de 19-jarige soldate die met haar familie breekt om non te worden tot een Amerikaanse carrièrevrouw die haar baan opzegt voor een spirituele reis naar haar geboorteland India. En van een wetenschapper die het heelal wil doorgronden tot een moeder die vanuit haar geloof de moordenaar van haar zoon probeert te vergeven. 
Het zijn stuk voor stuk persoonlijke verhalen van mensen die de universele vraag over de reden van ons bestaan op aarde willen beantwoorden – elk vanuit hun eigen opvatting en culturele tradities.

Belief laat de rituelen en de verhalen zien van talloze geloofsovertuigingen op aarde die aan de buitenkant misschien verschillend zijn, maar in de kern veel overeenkomsten hebben. Oprah Winfrey, die drie jaar aan het project werkte, ziet het als het werk van haar hart en ze is er trots op dat de serie in 220 landen wordt uitgezonden: "Mijn intentie was dat de serie mensen over de hele wereld zou aanspreken. Ik ben daarom verheugd dat hij nu gezien wordt door miljoenen kijkers wereldwijd."

Belief is vanaf dinsdag 15 december tot en met dinsdag 26 januari om 21.00 uur te zien op TLC.

Bron: TLC

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons