Oliebollentest 2015: "Dank God voor zevende plek"

Bakkerij Eshuis geeft God de eer voor resultaat

in Geloven

Elk jaar in december maakt het AD de uitslag van de Oliebollentest bekend. Wie bakt de lekkerste oliebollen van het land? Elke bakker hoopt op een plek in de top 10. De reactie van de nummer zeven dit jaar is verrassend: "De Heer heeft mij deze perfecte plaats gegeven."

Bij Versbakkerij Eshuis in Moerkapelle lopen al de hele dag veel mensen over de vloer. Sinds vanochtend staat de bakkerij in de top 10 van de AD Oliebollentest 2015. Met een 9,5 als cijfer beoordeelt de jury de kwaliteit van de oliebollen als ‘zeer goed’. In het AD geven de bakkers een reactie op de uitslag. De reactie van Eshuis in de krant is opvallend: "Aan God alle eer, die ons kracht, wijsheid en gezondheid gaf om dit mooie resultaat te bereiken".

'Uw naam grootmaken'
"Eigenlijk is het heel persoonlijk" zegt Henk Eshuis over zijn reactie. "Ik begin altijd met gebed ’s morgens in de bakkerij. Dan bid ik ook of ik een goede uitslag mag krijgen voor de Oliebollentest. Ik heb tegen God gezegd: 'U moet het niet verkeerd opvatten, maar ik kan Uw naam grootmaken als ik win.'"

Na de bekendmaking houdt Eshuis zich aan zijn woord: "Ik zie het als leiding van God. De Heer heeft mij een perfecte plaats gegeven, dan moet ik mij ook aan mijn woord houden. Daarom geef ik God hiervoor ook de eer.”

Bidden
Vorig jaar eindigde Eshuis nog als 65e in de test. "Dan dank ik God ook. Ook al ben ik wel teleurgesteld. Dan krijg je kracht en een zegende Hand om er weer vol tegen aan te gaan. Elke dag ben ik dankbaar dat ik mag werken en nu zijn mijn gebeden verhoord."

Reacties
Henk Eshuis krijgt veel reacties na zijn zevende plek in de test. Omroep West schrijft over 'de lekkerste oliebollen van de regio', op Facebook reageren veel klanten en ook in de winkel zelf praten de mensen over het mooie resultaat. Eshuis zelf werkt deze dagen hard in de bakkerij en hoort niet veel van de reacties. Maar dat hoeft ook niet: "Ik hoef mezelf niet op de borst te slaan met mijn reactie. Het is ter eer van God."

Volgend jaar
In 2016 hoopt Eshuis opnieuw op een prachtig resultaat in de test. "De top 10 doet volgend jaar automatisch mee. Dan gaan we er weer voor!"

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons