Lucas-in-gewone-taal binnen een maand uitverkocht

"Het evangelie volgens Lucas in gewone taal is een mooie eerste stap."

in Geloven

Alle 45.000 exemplaren van de eerste oplage van het bijbelboek Lucas hebben binnen een maand een nieuwe eigenaar gevonden. Honderden kerken hebben afgelopen weken het evangelie volgens Lucas uit de Bijbel in Gewone Taal uitgedeeld, meldt het Nederlands Bijbelgenootschap.

"Het is natuurlijk prachtig om iemand een hele bijbel cadeau te doen. Maar soms is die stap net te groot," zegt Wigle Tamboer, predikant van de Meerkerk in Hoofddorp. "Het evangelie volgens Lucas in gewone taal is een mooie eerste stap."

Kostprijs
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) stelt het Lucas-evangelie tegen kostprijs beschikbaar, om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met het goede nieuws. De Lucas-boekjes waren binnen een maand uitverkocht.

Meest compleet
Het evangelie volgens Lucas is het meest complete verhaal over Jezus in de Bijbel. Het bevat het bekende kerstverhaal, maar ook bijzondere verhalen, zoals over de barmhartige Samaritaan, de verloren zoon en de Emmaüsgangers. Lucas vertelt met grote passie, die in gewone taal goed doorklinkt. Je wordt als lezer vanaf de eerste zin meegenomen.

Kracht van gewone taal
De Bijbel in Gewone Taal is een bijbelvertaling zonder taaldrempel, die weinig voorkennis vereist. Juist in heel gewone taal komt de kracht van de verhalen goed naar voren, de scherpte van de boodschap, en de liefde die uit de tekst spreekt.

Particulieren kunnen deze uitgave van het Lucas-evangelie in gewone taal voor € 1,- kopen in de boekhandel.

Bron: NBG

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons