Jezus als vakkenvuller in tv-commercial PKN

"Kerst in de kerk. Ook plek voor jou."

in Mediatips

Kerststress en Jezus, daar draait het dit jaar om in de kerstcommercial van de Protestantse Kerk in Nederland. De commercial, die vanaf donderdag wordt uitgezonden door Ster op NPO 1, 2 en 3, is bedoeld om mensen naar de kerk te krijgen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de commercial dit keer niet door een reclamebureau bedacht, maar door leden van de protestantse Ichtuskerk in Colmschate. Bastiaan van den Berg, één van de bedenkers: "Ik hoop dat mensen die dit zien denken: wie is die Jezus, wat is er met die man? En dat ze daarom naar de kerk komen. Het is een valkuil jezelf met kerst centraal te stellen, daarom gaat deze commercial over kerststress."

Vakkenvuller
De commercial is niet alleen bedacht door mensen van de Ichtuskerk, maar ze spelen ook alle rollen in de commercial. Zo speelt ds. Walter Meijles in de commercial een man die last heeft van kerstboodschappenstress. In de supermarkt ontmoet hij Jezus als vakkenvuller.

Vrede, ontroering en verbondenheid
Ds. Meijles: "Aangeraakt worden van binnen roept een gevoel van vrede op, van ontroering en van verbondenheid. Dat zie je terug bij de mensen uit de kerstcommercial. Dat was Jezus voor zijn tijdgenoten, dat kan hij voor ons zijn nu en dat kunnen wij zijn wij voor elkaar."

Jezus! glossy
De rol van Jezus wordt gespeeld door dezelfde man die op de voorkant van de glossy Jezus! stond die maart 2015 verscheen. Leendertse: "Alleen Jezus komt van buiten, maar ook dat klopt eigenlijk precies."

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons