Interessant: zo lezen wij de Bijbel

Bijbel-app YouVersion 200 miljoen keer gedownload

in Geloven

200 miljoen keer. Zo vaak is de Bijbel-app YouVersion inmiddels gedownload. Om dit te vieren, publiceert de organisatie interessante cijfers en weetjes, die ons inzicht geven over het Bijbelgebruik over de hele wereld…

YouVersion startte in 2007 met 2 talen in 12 verschillende vertalingen, inmiddels is de Bijbel te lezen in 900 talen in 1200 versies.

Snelle groei in Iran

In 2013 bereikte de app de 100 miljoen downloads, en sindsdien maakt de app in Iran de snelste groei door met 1886 procent (!), gevolgd door Suriname (670 procent) en Kameroen (562 procent). Ook in Bulgarije, China en Griekenland heeft de app een snelle groei doorgemaakt.

Zoekwoorden

De vijf meest gebruikte zoekwoorden:

  • huwelijk
  • liefde
  • geloof
  • gebed
  • vasten

Populairste Bijbelverzen

Ook presenteert YouVersion de populairste Bijbelverzen van een aantal landen:

Verenigde Staten
U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is.
Romeinen 12:2

Groot-Brittannië
Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.
Jesaja 41:10

Zuid-Afrika
Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
Jeremia 29:11

China
U hebt geen beproevingen te doorstaan die niet voor mensen te dragen zijn. God is trouw en zal niet toestaan dat u boven uw krachten wordt beproefd: hij geeft u mét de beproeving ook de uitweg, zodat u haar kunt doorstaan.
1 Korintiërs 10:13

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons