Handtas stelen van biddende vrouw

Dief steelt in de kerk voor oog camera

in Christelijk Nieuws

"Gij zult niet stelen" - ook niet in de kerk. Maar een dief in North Lauderdale (Florida, VS) trekt zich niks van dat gebod aan en grist de handtas weg van een 84-jarige vrouw die diep in gebed verzonken is.

Uit de videobeelden blijkt dat de dief al een tijdje op z'n kansen loerde op het achterste bankje in de kerk. Na wat heen en weer gedrentel ziet de dief zijn kans schoon. Hij ziet een handtas liggen op de stoel naast een biddende oudere vrouw. Van achter haar rug pakt hij de tas weg. De vrouw voelt dat er wat gebeurt, kijkt op en ziet dat haar tas mist. Met een - voor een 84-jarige - fabuleuze reactiesnelheid gaat de vrouw achter de dief aan - tevergeefs. 

De tas is twee dagen later gevonden op een begraafplaats, maar de portemonnee was er uit gehaald. Volgens het politierapport vond de diefstal plaats op zondag 20 december in de Our Lady Queen of Heaven kerk.

Er is $3000 uitgeloofd voor de gouden tip die tot een arrestatie leidt. Uw tips kunt u doorbellen naar detective Alexander Briz op nummer 00-1-954-722-5800. (Let wel op het tijdverschil ;-)

Bron: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons