"God vindt mij wél mooi"

Ina wordt uitgescholden omdat ze er anders uitziet

in Mediatips

Als jong meisje ontdekt Ina dat ze de ernstige huidziekte Neurofibromatose type 1 heeft. Een heftige pubertijd volgt, vol met ingrijpende operaties. Op school wordt ze gepest en uitgescholden. Ze ziet het niet meer zitten totdat ze tijdens een evangelisatiekamp hoort van een persoonlijke God.

Ook nu nog moet Ina geregeld naar het ziekenhuis. Af en toe ondergaat ze ingrijpende operaties. Vier weken geleden werden er nog onrustige cellen gevonden. Toch is één ding opvallend bij Ina: de blijdschap straalt van haar af.

Persoonlijke God
Ina werd jarenlang uitgescholden omdat ze er anders uitziet dan anderen. Op jongvolwassen leeftijd kan ze de ziektes en operaties niet meer aan: zelfmoordgedachten komen naar boven. "Ik dacht: ik ga nog één ding goed doen en dan maak ik er een eind aan." Ina besluit twee weken te evangeliseren. Maar tijdens deze evangelisatieweken legt iemand uit dat ze een persoonlijke relatie aan kan gaan met God. Ina: "Toen veranderde er iets. Ik kan het eigenlijk niet benoemen. Maar ik voelde een hoop liefde door mij heen stromen. Ik voelde dat ik wel geaccepteerd ben, ook al zie ik er anders uit."

Genezingsdiensten
Inmiddels kan Ina accepteren dat ze deze ziekte heeft. "God heeft mij zo gevormd. Heel gek, maar ik ben juist nooit boos op God geweest. Er zijn wel momenten dat ik denk: waarom nu weer? Ik heb daar geen antwoord op." Naar genezingsdiensten gaat Ina niet meer: "Ik denk stiekem dat ik bang ben voor de teleurstelling, maar ik ga ook niet meer omdat ik nu denk: 'als God in wil grijpen, dan grijpt hij wel in'. Hij weet dat ik Hem liefheb en een genezing kan ook gewoon thuis gebeuren."

Natuur
In de natuur kan Ina in alle stilte tegen God praten. Ook bidden is voor haar erg belangrijk. Regelmatig zoekt ze stilteplekken op, met name als ze het even moeilijk heeft. Al wandelend praat ze dan met God. Ook fotografeert ze graag de mooie momenten in de natuur. De foto's gebruikt ze als kaart om andere mensen te bemoedigen, omdat ze weet hoe belangrijk dat voor iemand kan zijn. 

Pijn
Nog steeds wordt Ina regelmatig nagestaard en uitgescholden. Ina: "Dat doet af en toe best pijn. Dan is er toch een moment dat ik zeg: 'Heer, wat ben ik blij dat U mij ziet met Uw ogen. En dat U mij wel mooi vindt.'"

In Geloof en een Hoop Liefde vertelt Ina over haar huidziekte en de kracht die ze ervaart door te bidden. Ook heeft ze een verrassing meegenomen voor presentatrice Mirjam. Bekijk het fragment uit Geloof en een Hoop Liefde van deze week.

Bekijk het fragment uit Geloof en een Hoop Liefde:

Nieuwe uitzendtijd
In Geloof en een Hoop Liefde bezoeken vier presentatoren elke week een andere plaats in Nederland, op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Vanaf 4 januari verhuist Geloof en een Hoop Liefde naar een nieuwe uitzendtijd: om 18.10 op NPO 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons