De 10 meest gelezen artikelen van 2015

Van K3 tot een eindtijdvisioen

in Mediatips

Het jaar loopt bijna ten einde: een goede gelegenheid om terug te blikken. Het afgelopen jaar waren dit de 10 meest gelezen artikelen op EO Geloven.

#10 | Peter zou míj begraven, maar het werd andersom

We spraken dominee Arie van der Veer twee maanden na het overlijden van zijn zoon Peter. We vroegen hoe het nu met hem gaat en hoe hij het verdriet van het verlies van zijn zoon een plekje geeft met God. Lees het artikel en bekijk de video

#9 | Joodse uitvoering Psalm 121 hit

Deze groep orthodoxe Joden zingt vol bezieling én meerstemmig het lied waarin ze belijden dat hun hulp van God komt. Dit wil je toch elke dag zien en horen! Lees het artikel en bekijk de video

#8 | Opmerkelijk visioen over eindtijd

Op sociale media circuleert een visioen uit 1968 van een Noorse vrouw. Het verhaalt over mensen uit arme landen die naar Europa zullen stromen. "Er zullen er zoveel komen, dat de mensen hier het vervelend beginnen te vinden en ze zullen hen hard behandelen." Lees het artikel

#7 | Is trouwen 'beter' dan samenwonen?

'Mijn vriend en ik wonen al een tijdje samen. We zijn christen en twijfelen erover of we zullen trouwen. Samenwonen voelt toch eigenlijk gewoon hetzelfde. Waarom zou trouwen zoveel 'beter’ zijn?' Blogger Reinier Sonneveld geeft een antwoord. Lees het artikel

#6 | Zoon ds. Arie van der Veer overleden

In juni overlijdt Peter van der Veer, zoon van ds. Arie van der Veer. Peter was een kerkelijk werker van de Christelijke Gereformeerde kerk in Zwolle. Het nieuws slaat in als een bom. Lees het artikel

#5 | 5 bijbelteksten die je huwelijk versterken

In de Bijbel zijn veel teksten te vinden over trouw en relaties. Ter inspiratie noemen we vijf bijbelteksten die je huwelijk versterken. Lees het artikel

#4 | "Boodschap K3 ligt niet ver van evangelie"

Sinds Klaasje de talentenjacht van 'K3 zoekt K3' heeft gewonnen, wordt ze overal herkend als zangeres van de sprookjesachtige meidengroep. De liedjes, vrolijk en met teksten over engeltjes, liefde en verdraagzaamheid passen niet eens zo slecht bij een domineesdochter, vindt vader Hans. Lees het artikel

#3 | "Jezus Christus is grootste genezer aller tijden"

In een interview is popster Justin Bieber open over zijn geloof. "Ik ben niet religieus. Nee, ik heb een persoonlijke relatie met Jezus." Lees het artikel

#2 | ISIS strijder ziet Jezus

Een bijzonder verhaal van een ISIS strijder die Jezus ziet in een droom, de nacht voordat hij christelijke hulpverleners wilde gaan doden. Lees het artikel

#1 | Emotioneel gesprek met Kinga Bán (Sela)

Kina Bán zingt met haar band Sela liederen over het geloof. Nu ze gehoord heeft dat ze ongeneeslijk ziek is blijft ze op God vertrouwen. Ze spreekt ook over hoeveel pijn het doet om straks haar kinderen te moeten achterlaten. Lees het artikel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons