21-jarige christen wint The Voice USA

Winnaar blijft bescheiden

in Mediatips

De negende versie van The Voice USA werd gewonnen door de 21-jarige Jordan Smith. Jordan is christen en maakt daar geen geheim van.

Muzikale achtergrond
De winnaar van The Voice komt uit een muzikale familie. Zijn ouders zijn beiden muzikant. Er werd veel en overal in Huize Smith gezongen. Toen de opa van Jordan een keer het koor van de Lee Universiteit in Cleveland had gehoord, adviseerde hij zijn kleinzoon om aan deze universiteit te gaan studeren. Jordan volgde dit advies en maakte daardoor meer werk van zijn muzikale vorming.

The Voice
In 2014 deed Jordan een poging om aan het programma The Voice mee te doen. Dat werd geen succes: hij hoorde niets meer na zich aangemeld te hebben. Een jaar later nam een scout contact met hem op. Hij had een video van Jordan op internet gevonden en nodigde hem voor de audities uit. De scout wist niet dat Jordan zich al eerder had aangemeld. Jordan zag dit als een deur die door God werd geopend: hij had dit keer zelf geen actie ondernomen om mee te kunnen doen…

Bij de blind auditions maakte Jordan een vliegende start: alle vier de coaches draaiden hun stoel voor hem. Het publiek wist zijn optreden ook te waarderen. Jordan werd meteen als kanshebber voor de overwinning gezien. De enthousiaste reacties overvielen hem. Hij had zichzelf altijd als een zanger gezien, maar niet als een artiest. Hij had zichzelf daarom geen enkele kans op de overwinning gegeven.

Liedkeuze
In de tweede liveshow koos Jordan ervoor om het lied “Great is Thy faithfulness” te zingen. Hoewel dat als een riskante keuze werd gezien, pakte het goed uit. Week na week scoorde hij met zijn optredens hits in de iTune top 10. In de finale zong hij het Kerstlied “Mary did you know”.

Bekijk hier het optreden van Jordan Smith

Zijn reactie op de overwinning:
Op de dag na de overwinning schreef hij op zijn facebookpagina  dat hij zijn gevoelens niet in woorden uit kan drukken. Het enige wat hij kan zeggen is dat God goed is. Hij kijkt ernaar uit om verdere stappen te zetten en om God ruimte te geven grote dingen te laten zien.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons