Toename moslims Noord-Irak die christen worden

"Grote honger naar genade en liefde van Christus"

in Christelijk Nieuws

Terwijl de strijd tegen IS in Irak in volle gang is, melden christelijke veldwerkers positiever nieuws: ze zien een toename van moslims die christen worden en zich afkeren van de islam.

"We merken dat er grote honger is naar genade en liefde van Christus", weet de directeur van een lokale zendingsorganisatie te vertellen aan de christelijke nieuwssite Christian Aid Mission. Deze organisatie is actief in Kurdistan, Noord-Irak en ondersteunt (gevluchte) Kurden met praktische hulp.

Nieuwe verhalen
Dagelijks hoort de directeur - wiens naam ongenoemd blijft in verband met zijn veiligheid - nieuwe verhalen van moslims die tot geloof komen. Er wordt zelfs gesproken van een opwekking onder moslims. "Via de sateliet wordt in televisieprogramma's opgeroepen om je leven aan Christus toe te vertrouwen. Hier wordt veel op gereageerd. Mensen zijn hongerig naar meer over Jezus, helemaal wanneer ze horen over genade en liefde."

Huisgemeenten
Vanuit zo'n tien huisgemeenten in Erbil en omgeving, komen ook geluiden van een toename van moslims die zich bekeren tot het christelijk geloof.

Bron: Christian Aid Mission | Foto: ANPfoto Koerdische bruiloft

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons