Terrorisme overwinnen door gebed

Dimas Salaberrios: "Kom mee bidden op plaatsen van aanslagen en rampen."

in Geloven

Dimas Salaberrios - eerst drugscrimineel, nu evangelist - is momenteel in Nederland om zijn boek ‘Street God’ onder de aandacht te brengen. Wanneer hij hoort van de gebeurtenissen in Parijs twijfelt hij geen moment: samen met zijn vrouw en twee dochters pakt hij de trein naar Place de la Republique.

Onderdeel van zijn missie naar Parijs is om ter plekke te bidden en mensen te bemoedigen, maar ook om een voorbeeld te stellen.

De New Yorkse evangelist gelooft namelijk in de kracht van gebed. Dimas Salaberrios roept christenen en kerken op om biddend aanwezig zijn, juist op plaatsen waar rampen en aanslagen gebeurd zijn.

Video Dimas Salaberrios

Meer over Dimas
Dimas Salaberrios begon met drugs verkopen op zijn 11e. Binnen een mum van tijd zat hij midden in de criminele drugsscene van New York. Een man waar iedereen een straatje voor om loopt. ‘His street name was Daylight, but he was a nightmare.’ Meerdere malen kijkt hij de dood recht in de ogen. Door wonderlijk ingrijpen van God, verandert het leven van Dimas radicaal. Inmiddels is hij voorganger en stuurt God hem opnieuw de straat op in diezelfde buurt. Nu met het evangelie.

Street God
Dimas heeft zijn verhaal opgeschreven, deze week is hij in Nederland ter promotie van zijn boek ‘Street God’. In dit boek beschrijft hij op boeiende wijze zijn bijzondere levensverhaal en hoe God hem nu gebruikt in de onderwereld van New York.

Binnenkort verschijnt een uitgebreid interview met Dimas Salaberrios in Visie en op EO.nl/geloven.

Beelden: EO / YouTube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons