Steeds meer kerken groen

"Het is laat, maar niet té laat!"

in Christelijk Nieuws

De aarde warmt op en het klimaat verandert. Veel mensen vinden deze ontwikkeling zorgelijk. Zo ook de initiatiefnemers van actiegroep Groene Kerken: "Het is laat, maar niet té laat voor actie!"

Juist kerken kunnen duurzamer - dus groener. Daarom zijn Kerk in Actie en Tear al langere tijd bezig met het project Groene Kerken; een actiegroep om kerken in Nederland duurzamer te helpen worden. Inmiddels zijn tientallen Nederlandse kerken al volop aan de slag.

Zonnepanelen in Delft
Zo heeft bijvoorbeeld de Vierhovenkerk in Delft de handen ineen geslagen om geld bij elkaar te krijgen om 90% van haar behoefte aan elektriciteit te dekken met zelf opgewekte zonnestroom. Op de site van de kerk wordt uitgelegd hoe men dit wil financieren. Er wordt gedacht aan een mix van giften van gemeenteleden, inkomsten van de bazaar en een lening die het college van kerkrentmeesters voor dit doel zou aangaan.

Klimaatparade in Amsterdam
Aankomende zondag 29 november is in Amsterdam de Klimaatparade. De klimaatparade wordt georganiseerd door een brede coalitie van milieubeweging, ontwikkelingsorganisaties, kerken en vakbonden. Ook de kerken en christelijke organisaties achter de Klimaatloop lopen mee met de Klimaatparade.

Wil je aansluiten in Amsterdam? Volgens de organisatie is iedereen met een hart voor het millieu van harte welkom. Kijk voor meer informatie op klimaatloop.nl.

Interview
Kort geleden sprak Petra de Joode van Radio 5 met met Evert-Jan Hazeleger, hoofd van Kerk in Actie. Je kunt het gesprek hier beluisteren.

Bron: Groenekerken

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons