Starbucks molt kerstmis (niet dus)

Frank Bosman blogt over een religieuze rel om niets

in Christelijk Nieuws

The United States of Stupid hebben het weer gepresteerd: een religieuze rel schoppen om werkelijk niets. Starbucks zou kerstmis mollen. Ja, Star Bucks: die peperdure, zwaar overschatte barrista-clowns met hun hipsterkoffietjes.

Wat is er aan de hand? De Amerikaanse koffiemelkers presenteren elk jaar, speciaal voor de holiday season, een speciale koffiebeker, in drie maten natuurlijk. Vroeger was die kerstbeker versierd met rendieren, sneeuwvlokken en kerstbomen. Dit jaar echter, en nu komt het echt schokkende nieuws, is de beker egaal donkerrood.

Jezushaat
En toen? Ik hoor het u denken. Goede vraag. Nu: eerst ging social media-predikant Joshua Feuerstein ongenadig uit zijn kanarie. In een inmiddels 14 miljoen keer bekeken YouTube-filmpje beschuldigt God’s man on earth de Amerikaanse barista’s van 'Jezushaat'. Hij roept de mensen in zijn op zich hilarische filmpje om net te doen als hij. Deze tough guy liep namelijk een plaatselijke Starbucks in en bestelde een kop koffie. Traditiegetrouw vraagt de barista dan om je naam om die op de beker te schrijven. Puber Feuerstein antwoordde heel gevat: 'Merry Christmas'. Gevolg: hij kreeg een beker met 'Merry Christmas' erop geschreven, wat hem in gejuich deed uitbarsten. Had ie toch voor elkaar gekregen dat 'Jezus' op de Starbucks bekers terecht was gekomen.

Kernwapens
Het is maar waar je je druk over wilt maken. Maar niet alleen deze onbekende Feuerstein maakte zich er druk om. Verschillende Amerikaanse politici maakten zich ook druk om deze 'verkwanseling van de christelijke erfenis' en ze weigerden te buigen voor de 'politieke correctheid' die hier verantwoordelijk voor is. Zelfs presidentskandidaat Trump trok zich het lot van de Amerikaanse verdrukte gelovigen aan, maar misschien moet iemand hem vertellen dat niemand hem serieus neemt. Hij is gewoon grappig. Tot het te laat is en hij aan de knoppen van de kernwapens zit. Het blijft toch Amerika.

,,Om kerstmis te slopen hebben we Starbucks helemaal niet nodig''

Jeremiëren
Zucht. Hele diepe zucht. Het is maar waar je je druk om wilt maken. Miljoenen vluchtelingen zijn op drift, hele families verzuipen in de Middellandse zee, islamitische geïnspireerde moordmachines zaaien dood en verderf onder christenen, Yezidi’s en net iets anders gelovende medemoslims, de natuur gaat naar de kloten, het voedsel wordt onbetaalbaar, en zo kan ik wel even doorgaan. Dan is het toch fijn om te weten dat Amerikaanse christenen als Feuerstein en Trump de wereld een betere plek weten te maken door te jeremiëren over een koffiebeker.

Politieke correctheid
Natuurlijk. De Politieke Correctheid (PC) is een moordzuchtig monster. Het doodt alles en iedereen die zich weigert te conformeren aan zijn nietszeggende gelijkschakeling. Intolerantie wordt niet getolereerd. Wat in de praktijk betekent dat je je precies moet gedragen zoals de PC’s voorschrijven anders wordt je gediskwalificeerd als serieus te nemen gesprekspartner op het publieke terrein. Heb je een mening? Die mag je geven. Als je maar niet je geloof erbij haalt, als je maar geen vragen stelt bij het genderisme*, als je maar niet tornt aan de absolute gelijkschakeling van mannen en vrouwen, als je maar geen vragen stelt bij euthanasie en abortus. De PC is een monster achter een masker van vriendelijke redelijkheid.

Volgevreten
Maar dan nog. Om kerstmis te slopen, hebben we geen PC-barista’s nodig. Dat kunnen we als christenen heel goed zelf. Als je Christ terug wilt brengen in Christmas, ga je dan eens niet opwinden over koffiebekers, stelletje volgevreten, verwende rijkeluishipsters, maar bekommer je eens om je naasten, de armen, de zwervers, de vluchtelingen, de asielzoekers, de eenzamen. Dan wordt het sneller vrede op aarde. En smaakt de koffie een stuk beter. Ook in een PC-beker van de Starbucks.

*Heersende opvatting over man-vrouw verhoudingen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons