Slob: "Mijn lippen zijn altijd verzegeld geweest"

Speculaties in media over Arie Slob en Commissie Stiekem

in Christelijk Nieuws

,,Ik ben Arie Slob'', antwoordde de voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie donderdag op de vraag of hij het lek is van de Commissie Stiekem. Hij noemt speculaties in media dat hij het lek zou zijn ,,een aantasting van zijn integriteit''.

Die speculaties over zijn betrokkenheid werden gevoed omdat Slob zijn vertrek als fractievoorzitter en Tweede Kamerlid bekendmaakte op de dag dat nieuwe onthullingen over de affaire-Stiekem naar buiten kwamen. Ook schaarde de ChristenUnie zich vorig jaar niet achter een motie van wantrouwen tegen minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). Die motie van wantrouwen kwam er omdat Plasterk de Kamer informatie zou hebben onthouden rond de affaire.

"Omdat ik deze week mijn vertrek uit de Kamer bekend heb gemaakt zal een en een wel twee zijn. Het raakt mij persoonlijk dat met de vinger naar mij wordt gewezen'', aldus Slob. "Mijn lippen zijn echt altijd verzegeld geweest."

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra deed aangifte van lekken uit de commissie. Maar omdat het Openbaar Ministerie niet bevoegd is om dit te onderzoeken, ligt de kwestie nu weer op het bordje van de Tweede Kamer. Of Zijlstra met terugwerkende kracht spijt heeft van die aangifte, gezien de huidige commotie, wilde hij donderdag niet zeggen. ,,Ik mag en kan hier geen enkele mededeling over doen. En ik ben van plan me daaraan te houden.''

Bron: ANP | Foto: ANPfoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons