Maandag overal herdenkingsdiensten

Kerken openen hun deuren

in Geloven

Maandag staat Europa om 12 uur een minuut stil bij de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Steeds meer instanties en organisaties komen met eigen initiatieven. In Nederland zijn er in veel gemeenten bijeenkomsten, waar de plaatselijke burgemeester dan ook vaak het woord neemt.

Zo zijn er samenkomsten op Plein 1944 in Nijmegen en op het Utrechtse Domplein. In Utrecht luiden de klokken van de Domtoren voorafgaand aan de minuut stilte. In gemeentehuizen in onder meer Uithuizen (Groningen) en Houten (Utrecht) zijn herdenkingen. De bevolking van Haaksbergen is uitgenodigd door de synagoge, de moskee en kerken om bijeen te komen op de Markt.

Ook diverse kerken openen hun deuren. De Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer schrijft op de website: 'In verband met de aanslagen in Parijs en de geplande minuut stilte op maandag om 12:00 uur, zal het stiltecentrum De Toewending geopend zijn tussen 11:30 en 12:30 uur.'

U kunt ook zelf thuis meebidden en een gebedspunt achterlaten op het nieuwe gebedsforum My Prayer For.

Het stadhuis van Leiden is geopend voor alle inwoners en bezoekers. De regionale omroepen doen mee aan de minuut stilte, evenals de NPO. 

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons