Julianna wil naar de hemel, niet naar het ziekenhuis

"Maak je geen zorgen. God zal voor mij zorgen."

in Geloven

Het 5-jarige meisje Julianna Snow uit de Verenigde Staten is ongeneeslijk ziek. Onlangs gaf ze haar ouders aan dat ze niet meer naar het ziekenhuis wil. De volgende keer dat ze ziek wordt, wil ze "naar de hemel".

Julianna lijdt aan een spierziekte die niet genezen kan worden. Door haar zwakke spieren kan ze niet lopen en zelfs haar speelgoed niet meer vasthouden. Haar situatie is op dit moment stabiel, maar elke bacterie die haar lichaam binnenkomt zou kunnen leiden tot haar dood.

Levenseinde
Eerst wilden de ouders van Julianna gewoon met haar naar het ziekenhuis als ze weer een infectie zou oplopen. Maar na het horen van de wens van Julianna zijn ze van gedachten veranderd. 

Op die beslissing krijgen ze kritiek. Dokter Chaplan laat weten dat hij denkt dat een meisje van vijf de dood niet kan begrijpen en Julianna geen beslissing kan maken. Zuster Scolaro begrijpt daarentegen de beslissing. Ze geeft aan dat het vreselijk is om een kind in pijn te zien. Behandelingen zijn volgens haar goed als er uitzicht is op succes, maar "voor Julianna is dat er niet".

Hemel
De ouders van Julianna vertellen haar dat de hemel een plek is waar ze kan rennen, spelen, eten en zelfs haar overgrootmoeder zal ontmoeten. Ze vertellen haar dat God daar is, en dat Hij nog meer van haar houdt dan haar ouders doen.

Juliana heeft met haar ouders vaak gesprekken over haar ziekte, de dood en de hemel. Op hun blog deelt moeder Michelle ervaringen. Hieronder lees je een vertaald gedeelte van Michelles blog.

Michelle: Julianna, als je weer ziek wordt, wil je dan naar het ziekenhuis of wil je thuis blijven?

Julianna: Niet naar het ziekenhuis.

Michelle: Zelfs als dat betekent dat je naar de hemel zal gaan als je thuis blijft?

Julianna: Ja.

Michelle: En je weet dat mama en papa niet gelijk met je mee zullen komen? Je gaat eerst alleen.

Julianna: Maak je geen zorgen. God zal voor mij zorgen.

Michelle: En als je naar het ziekenhuis gaat, kan het ervoor zorgen dat je weer wat opknapt. Dan kun je weer naar huis komen en nog wat tijd met ons doorbrengen. Ik wil zeker weten dat je dat goed begrijpt. Het ziekenhuis kan ervoor zorgen dat je meer tijd hebt met mama en papa.

Julianna: Ik begrijp het.

Michelle: (Huilend) Het spijt me, Julianna. Ik weet dat je het vervelend vindt als ik huil. Ik ga je gewoon zo missen.

Julianna: Het is goed. God zal voor mij zorgen. Hij is in mijn hart.

Bron: CNN en juliannayuri.com
Foto: juliannayuri.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons