Herdenking voor omgekomen vluchtelingen

Oecumenische viering onder leiding van Arjan Plaisier

in Christelijk Nieuws

Voor de vele vluchtelingen die stierven op hun reis naar Europa, vindt zondagmiddag in Amsterdam een herdenking plaats. Hierbij nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in.

De oecumenische herdenking op de steiger voor museum De Hermitage aan de Amstel in Amsterdam is door de organisatoren aangekondigd met onder meer een overlijdensadvertentie in de krant. ,,Aan de buitengrenzen van Europa spelen zich dagelijks drama's af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Meestal naamloos, in stilte."

Dominee Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk Nederland, pater Saliba Antonios van de Syrisch-Orthodoxe Kerk en bisschop Jan Hendriks van het Bisdom Haarlem verlenen hun medewerking aan de bijeenkomst. Voorafgaand wordt op de zolder van de protestantse diaconie een korte documentaire getoond en houdt Eerste Kamerlid en docent migratierecht Tineke Strik een inleiding.

De herdenking is een initiatief van Kerk in Actie, Justice and Peace Nederland, het Wereldhuis van de Protestantse Diaconie Amsterdam en Catholic Worker Amsterdam.

Meer informatie: Protestantse Kerk Amsterdam 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons