Hallelujah-flashmob voor winkelpubliek

Verrassend optreden door Nederlandse Händelvereniging

in Mediatips

Ben je gezellig aan het shoppen, hoor je opeens een loepzuivere Hallelujah van de balustrade. Het overkwam nietsvermoedende winkelaars afgelopen vrijdag in Amsterdam. Het koor van de Nederlandse Händelvereniging verraste hen met een flashmob en zong het ‘Hallelujah’ uit de Messiah van Händel. Een kippenvelmomentje!

Händels Messiah
Het Hallelujah is het bekendste stuk uit de Händels meesterwerk. In de strofe wordt een deel gezongen uit Openbaringen:

Halleluja! Want de Here, onze God, de Almachtige, heeft het koningschap aanvaard. Het koningschap over de wereld is gekomen aan onze Here en aan zijn Gezalfde en Hij zal als koning heersen tot in alle eeuwigheden. Koning der koningen en Here der heren! En Hij zal als koning heersen tot in alle eeuwigheden. Halleluja!

Messiah Masterclass
De Nederlandse Händelvereniging is in de week voor Kerst te zien tijdens de slotuitvoering van ‘Messiah Masterclass’. In dit programma gaan vier bekende Nederlanders de uitdaging van hun carrière aan. The Voice of Holland-winnares Leona Philippo, cabaretier Remco Veldhuis, Loïs Lane-zangeres Monique Klemann en musicalacteur William Spaaij zetten alles op alles om een gedeelte uit de Messiah van Händel onder de knie te krijgen. De kandidaten worden onder andere begeleid door meester bariton Maarten Koningsberger.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons