God tussen Hells Angels en Satudarah

Micky evangeliseert onder motorrijders

in Mediatips

Midden in de harde wereld van motorrijders, tussen de Hells Angels en Satudarah, bevindt zich de Christian Motorcyclists Association (CMA): een motorclub die evangeliseert onder motorrijders. Micky Heiligenberg wil, samen met haar man, de mensen in aanraking brengen met God. Ook deelt ze regelmatig Bijbels uit.

"Het is een opdracht van de Heer dat wij aan het werk moeten gaan en mensen moeten vertellen over Jezus," zegt Micky. "We gaan naar motorclubs toe, we nodigen mensen uit om te eten en we staan met een stand op evenementen. Daar spreken we mensen aan en zeggen we gedag. Ook geven we een bikersbible mee: Highway to heaven.  Daarin staan getuigenissen van leden van de club en wat adressen voor hulpverlening."

Drank en doodshoofden
De motorwereld heeft vaak een ruig en wild imago. Daar krijgt ook Micky wel eens mee te maken. Regelmatig komen er mensen die veel feesten, drinken en teveel op hebben. "Meestal ga ik dan naar huis. Ik proef de sfeer en als ik merk dat het omslaat ga ik naar huis. Ik kom om te evangeliseren. Om mensen te vertellen over de Heer."

"Wij zijn ook bevriend met een stel die sieraden met doodshoofden maken. Zij zijn geen christenen en de motorwereld heeft een slechte invloed op ze. Maar ik heb gebeden voor ze en langzamerhand stellen ze zich open. Nu maken ze ook andere sieraden en gaan ze naar andere juweelbeurzen."

Clublogo
In Nederland heeft de CMA ongeveer honderd tot honderdtwintig leden. In Amerika is de club nog veel groter. Ook het logo wordt steeds vaker herkend. "We hebben een clublogo op onze jassen, dus er is duidelijk te zien waar we voor staan." Maar hoe reageren de mensen op een christelijke motorclub? "Sommigen vinden het raar. Een christelijke motorclub? Hoe combineer je dat met het geloof? Maar een ander vindt het mooi. En weer anderen willen er niks van weten, maar dan praat je gewoon weer over motoren."

Drukte
Micky is in de motorwereld terecht gekomen omdat ze wilde ontsnappen aan de drukte. "Ik werkte in London waar ik Kees, mijn man, heb ontmoet. Maar ik vond het daar zo druk en benauwd dat ik een manier zocht om uit de drukte weg te komen. Daar bad ik toen voor. Een kennis zei: 'waarom haal je niet je motorrijbewijs?' Dat was heerlijk. Daarmee kon ik ontsnappen aan de drukte."

Bekijk het gesprek met Micky in Geloof en een Hoop Liefde:

Deze video is op 3 november uitgezonden in een uitzending van Geloof en een Hoop Liefde

Foto: Wikimedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons