Genieten: 7 worshipklassiekers

"Come, now is the time to worship"

in Mediatips

Onze collega's van Beam (het jongerenmerk van de EO) hebben deze week uitgeroepen tot 'de week van de worship'. Voor ons een uitgelezen kans om 7 worshipklassiekers in het zonnetje te zetten.

Worship is niet een genre dat je makkelijk kan omschrijven. We gebruiken de term vaak om christelijke muziek aan te duiden, maar daarmee kan het elke stijl muziek omvatten. Niet de stijl, maar de boodschap staat in dit genre centraal.

Relatie met God
Martine van der Spek is presentator bij de worshippodcast van BEAM. Zij vertelt: "Worshipmuziek is onder jongeren momenteel de populairste stroming binnen de christelijke muziek. De nummers variëren van kwetsbare ballads tot stevige pop en rock. Anders dan bij 'gewone' populaire christelijke muziek, gaan de nummers heel nadrukkelijk over wat je zelf gelooft en meemaakt als christen. Over jouw relatie met God."

Hillsong - Shout to the Lord

Michael W. Smith - Awesome God

Chris Tomlin - How great is our God

Tim Hughes - Here I am to Worship

Hillsong - Mighty to Save

Matt Redman - 10.000 Reasons

Brian Doerksen - Come, now is the Time to Worship

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons