"Elke avond schrijf ik God een brief"

Hans bidt door tekeningen en brieven

in Mediatips

Elke avond, al 20 jaar lang, schrijft Hans een gebed aan God. In zijn brieven deelt hij de gewone, kleine dingen van het leven. Het is voor hem de beste manier om zijn gedachten uit te drukken, ook in moeilijke tijden.

"Ik wil Hem vertellen wat ik meemaak," zegt Hans. In Geloof en een Hoop Liefde vertelt hij over zijn eigen, unieke manier van bidden. "Ik haal mijn inspiratie altijd uit het gebed. Het schrijven is voor mij stille tijd waarin ik God ontmoet. Alles moet je delen met God, en ik doe dat op een eenvoudige manier."

Hans en zijn vrouw Elly hebben het in hun gebeden niet altijd even makkelijk. "Soms moet je God weer opnieuw vinden" vertelt Elly. Jaren geleden verloren ze hun zoon Markje, toen hij 8 maanden oud was. Gestikt. Ondanks dat ze verscheurd werden door verdriet hadden ze veel steun aan hun geloof. Juist nu ze ouder worden denken ze veel aan hem en hebben ze vertrouwen in een hemels wederzien.

Het schrijven en tekenen van gebeden begon bij een conferentie van Jeugd met een Opdracht. Tijdens een middag in stilte moest Hans een gebed schrijven. Daar is hij mee doorgegaan, en nu maakt hij er ook tekeningen bij. "Ik teken altijd eerst een venster met deurtjes. Ik kijk door een venster: vanuit mijn eigen wereldje naar de grote wereld. Ik teken nooit Jezus of God, daar kom ik niet aan."

In Geloof en een Hoop Liefde vertelt Hans over de tekeningen die hij dagelijks maakt. Ook vertellen Hans en Elly over het verlies van hun zoontje.

Bekijk het fragment in Geloof en een Hoop Liefde

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons