Christenen VS boos op Starbucks

Geen kerstsymbolen op bekers

in Geloven

De komende feestdagen staan er geen kerstsymbolen meer op bekers van Starbucks. Christenen in de VS reageren boos en zelfs presidentskandidaat Ronald Trump heeft er zijn mening over.

Eerdere jaren waren de bekers van de koffieketen versierd met kerstbomen of sneeuwmannen. Maar dit jaar heeft de beker voor het eerst een effen, rode kleur. Dat meldt Huffington Post. Op sociale media reageren christenen gefrustreerd.

Presidentskandidaat Donald Trump vraagt zich zelfs af of Starbucks niet geboycot moet worden. Op een bijeenkomst zei hij: "Ik heb één van de meest succesvolle Starbucksfilialen in de Trump Tower. Misschien moeten we Starbucks boycotten? Ik weet het niet. Het maakt me niet uit. Het zou het einde zijn van het huurcontract, maar wat maakt dat uit?" Ook verzekert Trump dat, als hij president wordt, "iedereen weer 'Merry Christmas' zal zeggen in de winkels."

Sociale media
Voorganger Joshua Feuerstein moedigt mensen in een video op Facebook aan om 'Merry Christmas' op de bekers te laten schrijven in plaats van je eigen naam. De video is inmiddels al honderdduizenden keren gedeeld op het netwerk. Ook wordt de tag #merrychristmasstarbucks op sociale media veel gebruikt om frustratie richting de koffieketen te uiten.

Maar er zijn ook veel christenen in de VS die de ophef niet snappen. "De effen rode bekers van Starbucks gaan het christelijk geloof echt niet verwoesten" aldus een christelijke blogger.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons