'Blessings' wint Gouden Radioring

Dé radioprijs van Nederland naar Groot Nieuws Radio

in Mediatips

Het programma Blessings van Tim Hendriks op Groot Nieuws Radio heeft de Gouden RadioRing gewonnen. Daarmee versloeg het programma Helemaal Haandrikman van Bert Haandrikman op NPO Radio 2 en Bij Igmar van Igmar Felicia op SLAM!.

De Gouden RadioRing is de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar. De ring werd uitgereikt in Amsterdam, tijdens het RadioGala van het Jaar.

Afgelopen weken konden radioluisteraars stemmen op hun favoriete programma. De luisteraars van Groot Nieuws Radio hebben dat massaal gedaan, waardoor Blessings in de top 3 is gekomen. 

De prijs voor het programma van Groot Nieuws Radio is helemaal bijzonder, omdat de zender eerder dit jaar nog op omvallen stond. Er was een schuld van meer dan een miljoen euro, en een faillissement was niet ondenkbaar. Na een reddingsactie en een reorganisatie kon Groot Nieuwsradio een paar maanden later melden dat het weer helemaal gezond was.

Al bij de nominatie voor de Gouden Radioring memoreert campagneleider Hanno Janse dat de samenloop van zulke extreme diepte- en hoogtepunten binnen één jaar heel bijzonder is: "Begin dit jaar bestond Groot Nieuws Radio bijna niet meer, we gingen bijna failliet. De luisteraars kwamen toen massaal in actie en dat doen ze nu opnieuw!"

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons