Blessings: ''Een enorme boost voor het team!''

Presentator Tim enthousiast over winnen Gouden Radioring

in Mediatips

Het radioprogramma 'Blessings' van Groot Nieuws Radio wint de Gouden Radioring 2015. Deze prijs is dé radioprijs van Nederland. Presentator Tim Hendriks reageert op het winnen van de prijs.

Je eerste reactie Tim?
"We konden natuurlijk al wel de tussenstanden volgen. Toen ik de tussenstand zag trok ik m’n jasje alvast aan. We merkten aan alles al dat de betrokkenheid ontzettend groot was.

Wat betekent dit voor Groot Nieuws Radio?
"Voor Groot Nieuws Radio is dit een enorme waardering en erkenning. Een bewijs dat de luisteraar ons een warm hart toedraagt. Groot Nieuws Radio wordt makkelijk gepasseerd door andere media en afgedaan als ‘niet interessant’. Maar nu zijn we op de kaart gezet op een positieve manier."

Reddingsactie
Het is nog maar een half jaar geleden dat Groot Nieuws Radio op een haar na niet meer bestond. Dankzij een reddingsactie, reorganisatie en luisteraars die in actie kwamen, komt de zender er weer helemaal bovenop.

Hoe is het om dan een half jaar later zo’n prijs te winnen?
"Dit voelt als een cadeau daar bovenop. Groot Nieuws Radio is gezonder dan ooit. De betrokkenheid is groot, ook tussen de collega’s. Hanno Janse heeft me bemoedigd door mensen die dichtbij mij staan en artiesten boodschappen in te laten spreken op de radio. Je gunt het elkaar. En dit geeft het team een enorme boost."

Wat is Blessings voor programma?
"Het is een verzoekprogramma. Mensen kunnen een nummer aanvragen voor iemand anders. De nadruk ligt op degene die de plaat krijgt. Ik ben alleen gastheer. Er is niets mooier dan iemand blij te maken, iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Het is een programma waarin je kunt bemoedigen en zowel mooie als moeilijke momenten kunt delen. Muziek werkt daarin krachtig. Ik weet dat luisteraars thuis bidden voor de dingen die voorbijkomen. Voor veel mensen is het ook een oplaadmoment. Een positieve start van de dag."

Waarom wint juist Blessings de Radioring denk je?
"Het is natuurlijk een publieksprijs. En dit programma is van de luisteraars, zij maken het programma. De verbondenheid is heel groot. Ik denk dat dit is waarom dit programma deze prijs wint. De luisteraar draagt ons een warm hart toe."

Er zijn ook negatieve geluiden vanuit andere media over het feit dat jullie als relatief kleine middengolfzender deze prijs winnen. Wat doe je daarmee?
"Die geluiden zullen er altijd zijn. Wij zijn nu gewoon heel blij. De 10e editie is van ons"

Hoe is de eerste dag op kantoor na het winnen van de prijs?
"De ontlading is groot. De dagen ervoor waren natuurlijk vol van adrenaline en spanning. Maar nu gaan we weer door. Vandaag overheersen natuurlijk de gesprekken en reacties op de prijs. We gaan dankbaar en blij verder!"

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons